mandag 28. mars 2016

Terrassebyggere

Heisann!

Kjører på med en ny liten oppdatering, nå har de jo hatt påskeferie hele gjengen, men vi har begynt å lage fundament for terrassen på fremsiden i det minste :-) Lite maling da vi faktisk har malt ferdig det aller meste i huset, det gjenstår et strøk til på hovedstua, men på grunn av at 2 av veggene er av gips og under snekkernes ansvar så kan vi ikke bare mate på med maling før de veggene er ready to go. Vi trodde jo det var god knall i starten, men med mye lys og småpirking ser vi en del småflekker som må taes. Samtidig så har det blitt litt malingsflekker fra takmalingen på TV stua og hovedsoverommet som også må gåes over på nytt. I etterpåklokskapens navn så har det vel vært greit å venta med det siste strøket før taket var ferdig, men tror nok vi skal få tatt flekkene på et vis uten å måtte male opp igjen hele rommet :-)

Videre tok vi en liten helomvendig på peisveggen, der vi egentlig skulle beholde betong looken til Frontex platene. Vi valgte nå i påsken å forsenke alle skruhullene, sparkle og pusse over disse og videre male med kalkmaling før de kommer og monterer peisen.

Ellers så drev de jo å ferdigstille kjøkkenet under siste innlegg, her kan vi kunngjøre at dette er ferdig montert! De brukte jo strengt talt bare 1,5 dag på å sette det sammen, så her snakker vi effektivitet! Veldig hyggelige karer fra HTH som tok seg skikkelig til rette for å gjøre møbelet så smukt som mulig :-) Samtidig så ble det jo skade, usikker på om jeg nevnte dette, på ene høyskapet, pluss et par flassflekker som gjør at noe må skiftes ut. Således er det veldig greit å bruke montører som dokumenterer og tar bilder av kjøkkenet når det monteres, slik at det er særdeles enkelt å få tak i nye deler på "garantien" så fort som myulig. Vi, blant sikkert mange andre, kan skrive under på at de som leverer kjøkkenet ikke alltid er like flink å håndtere det fra lastebil og inn i hus. Eller fra fabrikk til lastebil fra den del.

Snekkerne på sin side brukte de siste dagene på å fortsette med foringer og listing, mens byggelederen har snart lagt ferdig veggflisene på hovedbadet. Meg og Hege har brukt et par dager på å rydde og støvsuge i huset, slik at det blir enkelt for de å sette i gang i morgen. Starten av denne uka bringer forhåpentligvis en murermester av et slag, som skal installere peisen. Så vi må opp tidlig i morgen å male peisvegg :-) Snekkerne regner jeg med fortsetter med sitt, så blir det vel mer og mer ferdig for hver dag som går :-) Blir spennende.

Ellers har vi også begynt med å bygge terrassen på fremsiden av huset. Etter mye om og men så valgte jeg å lage en forskaling til en betongsåle som er 40 cm bred og 15 cm dyp, langs hele ytterkant av der terrassen skal gå. Denne er nivellert opp/ned i samme høyde som jeg la reima på huset, slik at det blir enkelt å få lagt bjelkelaget i etterkant. Hovedårsaken til en lange sålen er bunn i grunn for et skikkelig fundament og et godt lodd for terrassen i fremkant. Har ikke så veldig lyst å få denne bretta opp langs husveggene når nord-vest'en kommer en vakker dag i 50 m/s. Så nå har vi fått laget ferdig forskalingen slik at vi kan få støpt ferdig fundamentet i løpet av uken.

Den private planen videre er jo at jeg skal selvfølgelig på jobbmøte igjen, fra tirsdag til torsdag kveld, så er det jo kursing igjen noen dager i neste uke før jeg skal ut på jobb i 2 uker fra 13. april. Så til tross for at vi faktisk har jobbet dagen lang siden nyttår så er det viktig å bare stå på videre og få ting gjort. Plutselig har man ikke tid lengre og ting står stille. Hege på sin side skal begynne i praksis de neste 6 ukene, så det blir særdeles hektisk på tampen :-) Men det blir ekstra godt å flytte inn da.

Her er noen bilder!
- Sveinung

Knoll og tott vil jeg i aller høyeste grad påstå :-) Poser fremfor fotografen, tror nok de er stolte selv over å sette opp slike byggverk.

Kjøkkenet uten knoll og tott :-) 

Her er litt av veggflisene som kommer på hovedbadet. Det er Ergon Playground Resin Copenhagen Ivory 60 x 60. Rimelig frustrerte flisleggere med tanke på størrelsen, men det var bedre enn 10 x 10 mente han :-) 

Sparkle og pusse peisvegg :-)  
Her er vi godt i gang med å lage forskalingen til sålen til terrassen.

Fina vère!

Lite innhuk her for å få satt ned bålpanne og diverse. Må vel bli ferdig å bygge dette før både dere og meg selv forstår hvordan det egentlig blir til slutt :D

Spa singel her og der... 
Fina vère i denne vinkelen også.

...Og i denne!

Fått opp tall på veggen :-) For dere som ikke gjør det, følg @johnvegen27 på instagram. Her finnere dere daglige oppdateringer og bilder!

Fasadebilde!

Må jo selvfølgelig ta oss tid til å ta en båttur når vi har fått båten på sjøen..

Frøken strøken koser seg også :-) 

Her er vår uavhengige kontroll av huset... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar